Bienvenida de la alcaldesa
Amparo Navarro Bargues - Alcaldessa de Benissanó

El Ayuntamiento de Benissanó presenta esta nueva página web municipal, www.ajuntamentbenissano.es, con el objetivo de crear una herramienta de proximidad con todos los vecinos del municipio, más intuitiva, atractiva y adaptada para tablets, teléfonos móviles y ordenadores personales.

Amparo Navarro Bargues
Alcaldesa de Benissanó

 

Festes patronals

La patrona de Benissanó és la Verge del Fonament que es venera, des de 1699, en la Parròquia dels Sants Reis. Tots els anys en primavera té lloc la proclamació de la Reina Major de les Festes i de la Reina Infantil, en un acte emotiu en el qual participen les dames d’honor majors i infantils.

Les festes comencen amb la Presentació de la Regina Major de les Festes i la seua Cort d’Honor i la Presentació de la Regina Infantil i la seua Cort d’Honor cap a finals del mes d’agost i s’estenen fins al 10 de Setembre

8 de setembre dia de la Verge del Fonament, patrona de Benissanó

 

El dia gran de les festes és el dedicat a la patrona, la Verge del Fonament. Organitzat i presidit pels Clavaris de la Verge (els hòmens). Cada 8 de Setembre té lloc, invariablement, la tradicional “despertà”, el rosari de l’aurora, la recollida de Clavaris, la Regina i la seua Cort d’Honor, la solemne missa, mascletà, processó , castell de focs artificials i a la nit revetla o espectacle de varietats.

9 de setembre dia de la Verge dels Dolors

 

Festa dedicada a la Verge dels Dolors que està organitzada i presidida per les Clavariesses dels Dolors (les dones). Cada 9 de setembre té lloc, “la despertà”, la recollida de les Clavariesses, Regina i la seua Cort d’Honor, la solemne missa, mascletà, processó , castell de focs artificials i a la nit revetla.

10 de setembre dia de Sant Josep

 

Festa dedicada a Sant Josep que està organitzada i presidida pels Clavaris de Sant Josep (els joves). Cada 10 de setembre té lloc, “la nit del xic”, “la despertà”, la recollida dels Clavaris, Regina i la seua Cort d’Honor, la solemne missa, mascletà, processó , castell de focs artificials i a la nit revetla.

Actes en les festes patronals

 

Dins del programa de les Festes Patronals, cal destacar els següents actes que es repeteixen any rere any:

 

  • Presentació de la Reina (major i infantil) de les festes

 

  • Ofrena de flors a la patrona (7 de setembre)

 

  • Mascletaes i Castell de focs artificials els dies 8, 9 i 10 de setembre

 

  • Cercavila de la banda de música i recollida de festers i Regina de les festes amb la seua cort d’honor els dies 8, 9 i 10 de setembre

 

  • Processó els dies 8, 9 i 10 de setembre

 

  • Novena en honor a la patrona

 

  • Vaquetes i bou embolat

 

  • Cordaes i correfocs

 

  • Revetles

 

  • Concurs de paelles

 

  • Sopar al carrer